In 2011 werd wederom de Talens Paletprijs gehouden voor amateur-tekenaars en - schilders. Het thema dit jaar was een tekstfragment uit het boek Caesarion van Tommy Wieringa.

Saskia heeft zich ingeschreven voor de voorronde in Maastricht. Via deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van haar vorderingen.

Het werk dat zij in het thema maakte, is 'Golf als een stalen wand'. Een mooie zin en een intrigerend deel van de tekst. De afbeelding geeft het resultaat weer.

Van 3 tot 26 juni 2012 was de regionale voorronde in Maatricht. Op 3 juni was de feestelijke opening en de bekendmaking van de winnaars (2 juryprijzen en 1 publieksprijs).

Het juryrapport:

"Met dit werk heeft de jury het moeilijk gehad. Aanvankelijk overheerste het positieve gevoel bij een fraai en compositorisch goed paneelschilderij, maar na verloop van tijd kantelde dit oordeel bij de discussie over zeggingskracht, uitwerking van het thema en gebruikte techniek. Het is zonder meer een gedurfde inzending, maar de verbeelding van het wedstrijdthema liet naar oordeel van de jury duidelijk te wensen over. Wel een mooi kleurgebruik en al met al toch een geslaagde poging."